Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 πρέζα ασαφοντίτα (είδος από πιπέρι κόκκινο, το βρίσκετε σε μεγάλα σουπερ μάρκετ)
1 φύλλο δάφνης
1-2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 σκόνη κουταλάκι κύμινο και κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ και μισό
1-2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα γκράμ μασαλά σκόνη
1 φλιτζάνι πράσινη σόγια – μια νύχτα να απορροφούν
2 φλιτζάνια νερό – για τη σόγια το μαγείρεμα σε μια χύτρα ταχύτητας
1 φλιτζάνι νερό – για τη σούπα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1-2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας
Εκτέλεση:
Ζεστή και χορταστική σούπα για τον χειμώνα!
Βάζετε σε νερό τη σόγια μια μέρα στην άλλη. Καθαρίστε και να συντρίψει το τζίντζερ και το σκόρδο.
Πλύνετε δύο φορές την σόγια και το μαγειρεύετε με χύτρα ταχύτητας με το νερό για περίπου 20 λεπτά.
Η σόγια είναι μαγειρεμένα, όταν σπάει. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας.
Όταν οι σπόροι κροτάλισμα προσθέσετε το ασαφοντίτα και φύλλα δάφνης, ανακατεύοντας καλά.
Συνδυάστε τη σόγια με νερό και προσθέστε νερό για τη σούπα. Φέρτε σε σημείο βρασμού και προσθέστε τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίζετε το βράσιμο για λίγα λεπτά.