Υλικά:
12 μεγάλα φρέσκια μύδια
12 μέτρις γαρίδες
1 μανιτάρι πόρτο μπέλο
½ πιπεριά κόκκινη
½ πιπεριά πράσινη
½ πιπεριά κίτρινη
2 κλωστές σαφράν
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σπόρια κόκκινο πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μανιτάρι και το τριματίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε το μανιτάρι και το τριματίζουμε σε μικρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας τις ακαθαρσίες από την πλάτη τους.
Βράζουμε σε νερό τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες που καθαρίσαμε.
Το νερό αυτό στη συνέχεια το σουρώνουμε.
Το βάζουμε στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα 2 κλωστές σαφράν, τις πιπεριές και το μανιτάρι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε 15 λεπτά ρίχνουμε καθαρισμένες γαρίδες και μύδια.
Σε 7 λεπτά η σούπα είναι έτοιμη και τη βγάζουμε από τη φωτιά.