Υλικά:
8 φέτες προσούτο
150 γραμάρια βούτυρο
500 ml ζωμό κοτόπουλο
100 γραμμάρια κροκάν από αμύγδαλο και φουντούκι
200 ml κρέμα γάλακτος
300 ml γάλα
1 μάτσο πράσινα σπαράγγια
1 μάτσο λευκά σπαράγγια
3 κρεμμύδια
½ σελινόριζα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
ρχικά καθαρίζουμε τα πράσινα και τα λευκά σπαράγγια καθώς και τη σελινόριζα.
ρχικά καθαρίζουμε τα πράσινα και τα λευκά σπαράγγια καθώς και τη σελινόριζα.
Κόβουμε τη σελινόριζα και τα σπαράγγια σε φέτες.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε 500 ml ζωμό κοτόπουλο και 300 ml γάλα και 150 γραμάρια βούτυρο.
Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά που βρίσκονται μέσα στην κατσαρόλα και τη σκεπάζουμε.
Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 60 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, τη μεταφέρουμε από την κατσαρόλα τη χτυπάμε και την ανακατυεύουμε με 200 ml κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε τις φέτες προσούτο σε ταψί καλύτερα πάνω σε λαδόκολλα και πανω από το προσούτο το αμύγδαλο και το φουντούκι ώστε να ψηθούν μαζί.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με τα προσούτο.