Υλικά:
600 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης
600 ml ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιά της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
200 γραμμμάρια τυρί μασκαρπόνε
Εκτέλεση:
Μια σούπα γεμάτη χρώμα και άρωμα, χωρίς περιττές θερμίδες!
Μια σούπα γεμάτη χρώμα και άρωμα, χωρίς περιττές θερμίδες!
Ψήνουμε τις πιπεριές σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ζαρώνουν. όταν κρυώσουν, βγάζουμε τις φλούδες και τα σπόρια και τις πολτοποιούμε στο μίξερ με 2 κουταλιές νερό.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τον πολτό πιπεριάς και τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε βασιλικό, ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με 1-2 κουταλιές τυρί μασκαρπόνε.