Υλικά:
300 γραμμάρια κιμάς άπαχος μοσχαρίσιος
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
1 ½ λίτρο νερό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ψίχα από ψωμί 2 ημερών
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Αρχικά θα φτιάξουμε τον κιμά.
Αρχικά θα φτιάξουμε τον κιμά.
Κόβουμε ένα κομμάτι από ψωμί που μας έχει μείνει από την προηγούμενη ημέρα, γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και το βάζουμε μέσα να μουλιάσει.
Μόλις μουλιάσει,βγάζουμε την κόρα και κρατάμε μόνο την ψίχα του ψωμιού.
Χύνουμε το νερό και κρατάμε μέσα στο μπολ μόνο το ψωμί.
Συμληρώνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι,την παρμεζάνα και το μαϊντανό.
Ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά για να γίνουν ένα.
Στη συνέχεια καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο από πάνω το μπολ και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πράσο για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε τις ντομάτες και 1 ½ λίτρο νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν με το νερό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και τον πλάθουμε σχηματίζοντας μικρά κεφτεδάκια, με αυτή την ποσότητα κιμά θα βγούν περίπου 25.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια αυτά και το κοφτό μακαρονάκι στην κατσαρόλα με τη σούπα που βράζει και τα αφήνουμε 10 με 12 λεπτά να βράσουν και αυτά.