Σούπα με γλυκό τραχανά και μανιτάρια

by sidagi.gr
457 προβολές

Υλικά:

200 γρ. τραχανά γλυκό

300 γρ. μανιτάρια

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

45 ml. ελαιόλαδο

4 φύλλα δάφνη

240 ml λευκό κρασί

30 ml κονιάκ

240 ml. γάλα

60 γρ. γραβιέρα τριμμένη

φρέσκο θυμάρι 1/2 κ.γ.

1 ντομάτα τριμμένη

3000 ml νερό

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς!

Ο ταπεινός τραχανάς συνδυασμένος με τα κατάλληλα υλικά μεταμορφώνεται σε πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς!

 

Aφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά. Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.

 

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί.

 

Mόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.

 

Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα