Σούπα με μπρόκολο και ζαμπόν

by sidagi.gr
625 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
5 – 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά καρέ
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1 μέτριο μπρόκολο, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια
1½ λίτρο νερό ή σπιτικός ζωμός λαχανικών (αν έχουμε φυλαγμένο στο ψυγείο)
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρύζι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή όσο μας αρέσει)
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας (κατά προτίμηση διπλής ή τριπλής συμπύκνωσης)

Εκτέλεση:

Χορταστική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον μέχρι να αλλάξουν χρώμα, σε δυνατή φωτιά και με συνεχόμενο ανακάτεμα για 3–4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα, προσέχοντας μη μαυρίσει και πικρίσει.
 
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 2–3 λεπτά), προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, τον πελτέ  ντομάτας διαλυμένο σε 1 φλιτζανάκι του καφέ κρύο νερό, τη ζάχαρη, το νερό ή το ζωμό και αλάτι.

Μόλις το μείγμα πάρει μια καλή βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 7–8 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο όση ώρα ορίζει η συσκευασία τους.
Σε αυτό το διάστημα θα έχει μαλακώσει και το μπρόκολο χωρίς να λιώσει.

 Αν κατά το μαγείρεμα, δούμε ότι εξατμίζονται τα υγρά γρήγορα, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον.
 
Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα