Υλικά:
2 αγγούρια
500 γραμμάρια τόνος κονσέρβα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
Λίγο χυμό λεμονιού
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Μοναδική γεύση για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες!
Μοναδική γεύση για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες!
Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια, τα κόβουμε στα δύο, ενώ αφαιρούμε τους σπόρους και το υγρό εσωτερικό για να τα κόψουμε σε μικρούς κύβους.Τα σβήνουμε με βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στη συνέχεια τα λιώνουμε με το μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καγιέν και 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Βάζουμε τον τόνο στα πιάτα μας που έχουμε αφήσει για λίγο στο ζεστό φούρνο και ρίχνουμε από πάνω τη σούπα. Γαρνίρουμε με ένα κλαράκι άνηθο.