Υλικά:
Για 2-4 άτομα
1 αυγό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Χορταστική και απλή σούπα για όλες τις ώρες
Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε με άφθονο νερό τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγο το ξερό κρεμμύδι.
Μόλις ροδίσει ελαφρά, ρίχνουμε και τα μανιτάρια.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με κρασί και τα σκεπάζουμε με νερό.
Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε με μια κουτάλα λίγο από το ζουμί και το αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό μέχρι να αφρίσει.
Σιγά- σιγά προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και το ζουμί της σούπας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα αβγολέμονο στην κατσαρόλα, την τραβάμε από τη φωτιά και με τα χέρια την κουνάμε να πάει παντού.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο και προσθέτουμε κι άλλο χυμό λεμονιού, αν θέλουμε.
Σερβίρετε με ζεστά σπιτικά μπριός.