Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τα κεφτεδάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο ψωμί
2 μεγάλους κρόκους αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Λαχταριστά κεφτεδάκια με ζουμερή σάλτσα για όλες τις ώρες
Για τα κεφτεδάκια
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας συχνά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνει διάφανο περίπου 2-3 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το θρυμματισμένο κιμά, κρόκους αυγών, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και το κρεμμύδι. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Με ένα κουτάλι πλάθετε τα κεφτεδάκια σε σχήμα “καρυδιού”.
Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνετε τα κεφτέδάκια σε παρτίδες και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα να στραγγίξουν.
Για τη σάλτσα
Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό κρέατος ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε και την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα κεφτεδάκια πίσω στο τηγάνι και μαγειρεύετε με τη σάλτσα. για 8 – 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια εστία.
Τέλος σερβίρετε με τριμμένο μαϊντανό.