Υλικά:
Για 6 άτομα
6-8 μεγάλες πατάτες βρασμένες
150 γραμμάρια Flora soft με βούτυρο (λιωμένο)
200 ml κρέμα γάλακτος
5-6 φέτες μπέϊκον (κομένο και ελαφρά σοταρισμένο)
5 -6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια
1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
2 κρόκους αυγών (ελαφρά χτυπημένους)
4 ασπράδια
λίγο μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Εκτός από χορταστικό και νόστιμο το σουφλέ πατάτας είναι το καλύτερο συνοδευτικό για κοκκινιστό ή ψητό κρέας αλλά και σαλάτες!
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο Flora soft με βούτυρο. Πολτοποιούμε τις πατάτες στο μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το flora και την κρέμα. Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιρώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί.
Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του σουφλέ.
Της Αντωνίας Κατή
(food stylist & συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής)
Προετοιμασία: 45- 50 λεπτά
Ψήσιμο: 30 – 35 λεπτά