Σουφλέ με μακαρόνια, μπέικον και μπρόκολο

by sidagi.gr
749 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

900 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο
Αλάτι
2 λωρίδες μπέικον κομμένα σε πλατιές λωρίδες
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 πακέτο πέννες
2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
225 γραμμάρια τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με μπρόκολο για όλη την οικογένεια!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα βράζουμε για 5 – 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και ρίξτε τις πέννες στο νερό που βράζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε πέννες και αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και στραγγίξτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.  

Προθερμάνετε το φούρνο σε 210 ° C. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε μέσα τις πέννες μαζί με το μπρόκολο. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με το αλεύρι την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το αλάτι  και τη μουστάρδα. Συμπληρώστε το ένα τρίτο του τυριού ψιλοτριμμένο.

Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τυριού πάνω το μπρόκολο, απλώστε το μαγειρεμένο μπέικον ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο τυρί τριμμένο.

Ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα