Σουφικό Ικαρίας

by sidagi.gr
602 προβολές

Υλικά:

Ένα κιλό μελιτζάνες μελιτζάνες
Δύο φλιτζάνια αλεύρι
Δύο ντομάτες
250 γραμμάρια τυρί φέτα (τριμμένη)
Τρεις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
Ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φαρδιές λωρίδες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και από πάνω τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φαρδιές λωρίδες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και από πάνω τοποθετούμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

 

Από πάνω ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την τριμμένη φέτα. και αφήνουμε να ψηθεί σε φούρνο μέτριας θερμοκρασίας για 45 λεπτά.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα