Σου με σιρόπι καραμέλας και σοκολάτας

by sidagi.gr
640 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για τα σου
150 ml φρέσκο γάλα
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος, σε κομματάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
4-5 αυγά
100 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σως σοκολάτας
λίγο αλάτι
240 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι νερό

Για το σιρόπι καραμέλας
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό

 

Εκτέλεση:

Αν θέλετε κάτι πραγματικά γρήγορο σε γλυκάκι, τότε δοκιμάστε το!

Για τα σου
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό ή το κάπα μέχρι το μείγμα να κρυώσει.

Ενώ χτυπάμε, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και με τη βοήθεια ενός κορνέ ή ενός κουταλιού φτιάχνουμε τα σου.
Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 15-20 λεπτά.

Για το σιρόπι καραμέλας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό να βράσει.
Ταυτόχρονα βάζετε σε άλλο σκεύος την ζάχαρη και την βάζετε στη φωτιά. Την αφήνετε, χωρίς να την ανακατεύετε, παρά μόνο που και που κουνάτε το σκεύος, να λιώσει και να πάρει γλυκό καστανοκόκκινο χρώμα.

Γρήγορα την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το βραστό νερό (προσοχή, να απομακρύνετε γρήγορα το χέρι σας ή να φοράτε κατάλληλο γάντι κουζίνας, γιατί θα βγάλει πολλούς καυτούς ατμούς που μπορεί να σας κάψουν αν δεν προσέξετε.

Ξανα βάζετε το σκεύος στη φωτιά να σιγοβράζει και ανακατεύετε να λιώσει η καραμέλα. Σιγοβράζεται για 3 – 5 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής να φτάσει τους 105 βαθμούς) και κατεβάζετε από την φωτιά. Φυλάτε σε καθαρό μπουκάλι.

Για τη σως σοκολάτας
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε και είναι έτοιμη.

Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο όταν κρυώσει.
Για να την χρησιμοποιήσουμε από το ψυγείο την ζεσταίνουμε ελαφρά.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα