Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
1 1/2 κούπα γάλα
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Σιγοβράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το μείγμα από αλεύρι – βούτυρο.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο επίσης σε χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει τελείως προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε με το χτυπητήρι. Αφήνουμε για 2 λεπτά στην φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα μέσα στο βούτυρο και το αλεύρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει πηχτό.
Βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως και προσθέτουμε άλλη μια μικρή ποσότητα τσένταρ. Ανακατεύουμε ξανά και κάνουμε το ίδιο μέχρι να προσθέσουμε όλο το τσένταρ. Προσθέτουμε τέλος αλάτι και πιπέρι.
Συνοδέψτε το με κριτσίνια με τυρί.