Σως με τζίντζερ και φρούτα

by sidagi.gr
1,3K προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

45 γραμμάρια τζίντζερ μύρα
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα (όπως προέκυψε σύκα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα, σταφίδες και ζαχαρωμένα τζίντζερ κομμένο σε φέτες)
1 φλιτζάνι νερό

 

Εκτέλεση:

Χρησιμοποιήστε τη σως για να σερβίρετε με γιαούρτι ή γλυκιά κρέμα

Ρίχνετε τη μπύρα τζίντζερ, ξηρούς καρπούς, και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζετε πρώτα σε δυνατή θερμοκρασία. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό γίνει σιρόπι περίπου 35-40 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει τελείως. Αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν επικάλυψη από γλυκιά κρέμα ή γιαούρτι.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα