Υλικά:
Για 2 άτομα
45 γραμμάρια τζίντζερ μύρα
1 κούπα αποξηραμένα φρούτα (όπως προέκυψε σύκα, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα, σταφίδες και ζαχαρωμένα τζίντζερ κομμένο σε φέτες)
1 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιήστε τη σως για να σερβίρετε με γιαούρτι ή γλυκιά κρέμα
Ρίχνετε τη μπύρα τζίντζερ, ξηρούς καρπούς, και 1 φλιτζάνι νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζετε πρώτα σε δυνατή θερμοκρασία. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι το υγρό γίνει σιρόπι περίπου 35-40 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει τελείως. Αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν επικάλυψη από γλυκιά κρέμα ή γιαούρτι.