Σορμπέ βατόμουρο

by sidagi.gr
613 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

100 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια βατόμουρα
300 ml λευκός αφρώδης οίνος
60 ml νερό

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το με σιρόπι φράουλα και απογειώστε τη γεύση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τέλος τα βατόμουρα κι ανακατεύουμε να αρχίσουν να διαλύονται.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά να σταθεί. Περνάμε το μείγμα μέσα από σουρωτήρι, πατώντας ελαφρώς τα φρούτα με τα χέρια ή με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπασμένο μεμβράνη, στο ψυγείο για 1 νύχτα, να κρυώσει καλά. Την επομένη, το δουλεύω στην παγωτομηχανή, σαν παγωτό.

Διαφορετικά μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη.
Αφήνουμε 60 λεπτά λεπτά στην κατάψυξη, το βγάζουμε κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 60 λεπτά.

Συνοδέψτε το με σιρόπι φράουλας.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα