Υλικά:
Για 4-6 άτομα
6 πορτοκάλια
3 ασπράδια αυγών
180 γραμμάρια άχνη
φύλλα από 4 κλωναράκια βασιλικό
Εκτέλεση:
Εύκολο και δροσιστικό σορμπέ για όλες τις ώρες
Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση και φτυαρίζουμε τη σάρκα και αφαιρέστε τα κουκούτσια, θρυμματίζουμε στο μπλέντερ διατηρώντας τον χυμό.
Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ με τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα με ένα μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Διπλώστε τον πολτό πορτοκαλιού με το μείγμα του αυγού, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και έπειτα στη κατάψυξη. Παγώνουμε το μείγμα για 6 ώρες ανακατεύοντας το για 5 φορές κάθε 45 λεπτά. Αν έχετε παγωτομηχανη τότε ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή σας.