Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 χοντρές ή 8 λεπτές λωρίδες lemongrass (λεμονόχορτου)
250 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λεμόνι
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
Εκτέλεση:
Φρέσκο και λεμονάτο γλυκό με έντονο άρωμα και γεύση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λεμονόχορτα από το κοτσάνι τους και το πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με το πολτοποιημένο λεμονόχορτο ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.