Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
250 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
Χυμό απο 1/2 λάιμ
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο σορμπέ με απαλό άρωμα για όλες τις ώρες
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τις φράουλες, ξύσμα λάιμ ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο), αφού ανακατέψουμε καλά τοποθετούμε το μείγμα στη παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει καλά και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανη τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.