Υλικά:
600 γραμμάρια φρέσκος ανανάς
½ λεμόνι (θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
175 γραμμάρια νερό
175 γραμμάρια ζάχαρη
6 φρέσκα φύλλα μέντας
Εκτέλεση:
Βάζουμε 175 γράμμαρια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Βάζουμε 175 γράμμαρια νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 175 γραμμάρια ζάχαρη και τα φύλλα μέντας.
Τα βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Όταν είανι έτοιμο,το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για να γίνει παγωμένο.
Βάζουμε στο μπλέντερ το φρέσκο ανανά και τον χτυπάμε.
Ενώ χτυπάμε ρίχνουμε λίγο από το κρύο σιρόπι.
Συνεχίζουμε μέχρι να πολτοποιηθεί ο ανανάς.
Μόλις γίνει πολτός,ρίχνουμε το υπόλοιπο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το σορμπέ σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει,ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά 6 φορές τουλάχιστον.