Σορμπέ ακτινίδιο

by sidagi.gr
617 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

180 γραμμάρια ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι
500 γραμμάρια ακτινίδια
300 ml νερό

Εκτέλεση:

Δροσιστικό γλυκό με θρεπτική αξία

Καθαρίζουμε εσωτερικά το λεμόνι ώστε να πάρουμε την σάρκα του χωρίς μεμβράνες και τα λευκά μέρη του.
Καθαρίζουμε από την φλούδα του τα ακτινίδια  και  τα πολτοποιούμε μαζί με το λεμόνι στο μπλέντερ.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και την ζάχαρη, να πάρουν μια βράση.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι ελαφρά.

Αναμειγνύουμε το σιρόπι και τον πολτό.
Αν έχουμε παγωτομηχανή βάζουμε μέσα το μείγμα και ακολουθούμε τις οδηγίες για την Παρασκευή του σορμέ σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή της παγωτομηχανής.

Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το σορμπέ και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται.

Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το σορμπέ.

Ολοκληρώνουμε την διαδικασία, βάζοντας το σορμπέ στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και κατόπιν το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα