Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τον σολομό
4 φέτες καπνιστό σολομό
1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το τζατζίκι
½ κιλό γιαούρτι
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 αγγούρι
3 σκέλίδες σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο πιάτο με φρέσκο τζατζίκι για το μεσημεριανό σας
Για τον σολομό
Στύβετε το χυμό από το ένα λεμόνι και ξύσμα από άλλο 1 λεμόνι. Χτυπάτε σε μίξερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Στη συνέχεια σερβίρουμε με δροσερό τζατζίκι.
Για το τζατζίκι
Παίρνουμε έναν τρίφτη και περνάμε από το χονδρό μέρος του το σκόρδο.
Από το χονδρό μέρος του τρίφτη, τρίβουμε και το αγγούρι και το στραγγίζουμε ώστε να φύγουν τα ζουμιά του.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το αγγούρι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο να παγώσει και το τζατζίκι μας είναι έτοιμο.