Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για τον σολομό
4 φέτες καπνιστό σολομό
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τα σπαράγγια
1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
Εκτέλεση:
Δροσερό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες
Για τον σολομό
Στύβετε το χυμό από το ένα λεμόνι και ξύσμα από άλλο 1 λεμόνι. Τα υπόλοιπα λεμόνια τα κόβετε σε μικρά τρίγωνα ή φέτες. Χτυπάτε σε μίξερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, κάππαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Αραδειάζετε σ’ ένα μπολ το μείγμα με το λεμόνι και προσθέτετε το σολομό ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τα κομμένα λεμόνια και γαρνίρετε με σπαράγγια.
Για τα σπαράγγια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι.