Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φέτες σολομό
1 κούπα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κούπα κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
3/4 κούπας άσπρο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Συνοδεύστε το φιλέτο του σολομού με ρυζάκι ή σαλάτα
Συνοδεύστε το φιλέτο του σολομού με ρυζάκι ή σαλάταΨήνουμε τις φέτες του σολομού στο γκριλ 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να σιγοβράσει στα υγρά του αρκετή ώρα ώσπου να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 4 λεπτά, προσθέτουμε τον βασιλικό και τον μαϊντανό και σε 2 λεπτά αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και άσπρο πιπέρι. Σερβίρουμε με ινδικό ρύζι με λαχανικά.