Υλικά:
Για 2-4 άτομα
4 φέτες καπνιστό σολομό
2 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ μάτσο άνηθο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρομερός συνδυασμός που θα σας αφήσει άφωνους
Στύβετε το χυμό από το ένα λεμόνι και ξύσμα από άλλο 1 λεμόνι. Τα υπόλοιπα λεμόνια τα κόβετε σε μικρά τρίγωνα ή φέτες. Χτυπάτε σε μίξερ το λάδι με το χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, κάππαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε τις φέτες σολομού σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε με λίγο λάδι για 5 λεπτά και από τις 2 μεριές.
Αραδειάζετε σ’ ένα μπολ το μείγμα με το λεμόνι και προσθέτετε το σολομό ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα γαρνίρετε με τα κομμένα λεμόνια και γαρνίρετε με χόρτα γιαχνί.