Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το ροζ κεικ
3 αυγά χωριστά κρόκοι – ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1/2 κουταλιά γλυκού κόκκινη
Για το κέικ σοκολάτας
3 αυγά χωριστά κρόκοι – ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας νερό
4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
60 γραμμάρια σοκολάτα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και δημιουργικό κέικ σοκολάτας για τον αγαπημένο σας
Για το ροζ κεικ
Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Προετοιμάστε το ροζ κέικ. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τα αυγά και τα ρίχνετε σε ένα μεταλλικό ποτήρι ή γυάλινο. Στη συνέχεια με το μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αποκτήσουν απαλές κορυφές και σχηματίσουν μια απαλή μαρέγκα, αφήνετε στην άκρη. Μέσα στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει απαλή υφή με ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Σταδιακά προσθέτουμε το λάδι, το νερό και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε το ροζ χρώμα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαρέγκας και διπλώστε απαλά με μια σπάτουλα. Απλώστε το μείγμα κέικ στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου. 35-40 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το κόψετε σε φέτες.
Κόβουμε το κέικ σε μεγάλες φέτες και μετά την κάθε μια φέτα την κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς.
Για το κέικ σοκολάτας
Ξεκινήστε το κέικ σοκολάτας. Ζεστάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πάλι. Κόβουμε τη σοκολάτα και να λιώσει απαλά και αφήνουμε στην άκρη. Επαναλάβετε ξανά την ίδια διαδικασία που κάνατε και στο πρώτο κέικ, προσθέτοντας το κακάο και τη λιωμένη σοκολάτα αντί για το ροζ χρώμα.
Απλώνουμε ένα τρίτο του μίγματος μέσα στην μακρόστενη φόρμα κέικ (πάλι βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Τοποθετείτε τις κομμένες φέτες καρδιάς κέικ μέσα στη φόρμα όσο πιο σφιχτά γίνεται και ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα κέικ σοκολάτας στην κορυφή και τις πλευρές του. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Αφήστε την να κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.