Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τις σοκολατένιες κούπες με καραμελώχαρτα
200 γραμμάρια ψιλοκομμένο σοκολάτα
Καραμελώχαρτα για cupcakes
Για τη μους
450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
112 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Απολαυστικό γλυκό για δυο!
Για τις σοκολατένιες κούπες με καραμελώχαρτα
Σχετικά με τη χρήση περίπου 200 γραμμάρια σοκολάτας θα μας βγάλει 25 θέσεις καραμελώχαρτων.
Θα χρειαστεί περισσότερη σοκολάτα, αν θέλετε την κορυφή με σοκολάτα.
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καραμελώχαρτα με τη σοκολάτα μέχρι την κορυφή και μετά χύνουμε την περιττή σοκολάτα στην υπόλοιπη σοκολάτα για για μείνει η ποσότητα που θέλουμε τριγύρω στα καραμελώχαρτα. Τέλος βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας γλυκά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι καραμελώχαρτο θέλετε και σε όποιο μέγεθος θέλετε αρκεί το καραμελώχαρτο να είναι λίγο σκληρό.
Για τη μους
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα.
Χύστε το μείγμα μέσα σε σακουλα κορνέ και γεμίστε τις σοκολατένιες κούπες, αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.
Πηγή : thefitchen.com