Υλικά:
Για 4-6 άτομα
10 φέτες μπέικον
1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
285 γραμμάρια ημιγλυκιά σοκολάτα ψιλοκομμένη
30 γραμμάρια βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
Εκτέλεση:
Δώστε ένταση στη γεύση σας με έναν εκρηκτικό συνδυασμό γλυκού και αλμυρού!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε τις φέτες μπέικον σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αλείψτε τις με σιρόπι σφενδάμου και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του μπέικον. Μεταφορά μπέικον σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και αφήστε να κρυώσουν και να σκληρύνουν.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά σε ένα μπεν μαρί μέχρι μείγμα να λιώσει. Για το μπεν μαρί θα βάλετε σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό και μετά τοποθετήστε ένα αλουμινένιο μπολ ή γυάλινο.
Στη συνέχεια βουτήξτε κάθε φέτα μπέικον στη σοκολάτα να καλυφθεί πολύ καλά από όλες τις μεριές.
Έπειτα βάζετε τις σοκολατένιες φέτες μπέικον σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, πασπαλίστε με λίγο καρύδι τριμμένο και αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει η σοκολάτα για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Συμβουλές: Οι φέτες μπέικον με σοκολάτα δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά μπορείτε να τις διατηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο για 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.