Υλικά:
Για 4-6 άτομα
225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60 % κακάο
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
Θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε γλυκά τρουφάκια σοκολάτας για την ημέρα των ερωτευμένων!
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε τις σοκολάτες ψιλοκομμένες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε λίγο λίγα από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Συγχρόνως λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπέν μαρί για την επικάλυψη. Τότε τα βουτάμε στη σοκολάτα γάλακτος, πασπαλίζουμε με θαλασσινό και αφήνουμε να στεγνώσουν. Στο τέλος διακοσμούμε με καρδούλες και σερβίρουμε!