Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
150 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλοι κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Αφράτη και γλυκιά σπιτική κρέμα σοκολάτας για όλες τις ώρες
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και βάζουμε την σχάρα στη μέση του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε νερό περίπου 2 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράζει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς, περίπου 3 λεπτά .
Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να πήξει και χλωμό χρώμα, περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνετε το μείγμα του αυγού σιγά-σιγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με το 1/3 από το μείγμα σοκολάτας, στη συνέχεια, προσθέστε την υπόλοιπη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα ανάδευση.
Τοποθετεί το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ και βάζετε το μείγμα σε ατομικά κεραμικά φορμάκια.
Τοποθετήστε τα φορμάκια στο ταψί με το νερό και βάζετε στο φούρνο.
Ψήστε 25 λεπτά στους 150 βαθμούς. Αφαιρέστε τα φορμάκια από το ταψί και τοποθετήστε τα σε μια σχάρα να κρυώνουν για 1 ώρα.
Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο και διατηρούνται μέχρι 4 ημέρες.