Υλικά:
Για 4-6 ατομα
1/2 φλιτζάνι ανάλατους σπόρους κολοκύθας
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
170 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα
45 γραμμάρια ψιλοκομμένη μπάρα καραμέλας σοκολάτας
Γραμμή ένα φύλλο ψησίματος με περγαμηνή ή λαδόχαρτο
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε κάτι νέο στις συνταγές σας με σοκολάτα
Βάζετε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε σε μέτρια εστία για περίπου 6 λεπτά.
Αφήστε την να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια ραντίζετε με πιπέρι καγιέν.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και την μπάρα σε μια μικρή κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει λείο.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύουμε σε 3/4 του μίγματος σπόρου κολοκύθας. Απλώστε το μείγμα σοκολάτας πάνω σε ένα μεγάλο ταψί που έχει επίστρωση λαδόκολλας.
Ρίχνετε το υπόλοιπο μείγμα κολοκυθόσπορος πάνω στο μείγμα σοκολάτας από την κορυφή. Αφήστε που σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μόλις κρυώσει και γίνει σκληρό, διασπάστε σε κομματάκια.