Υλικά:
4 μοσχαρίσια σνίτσελ
8 φέτες κίτρινο τυρί
2 αυγά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
1 φλιτζάνι γαλέτα
1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
½ φλιτζάνι αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Υλικά για 4 μερίδες.
Εκτέλεση:
Το σνίτσελ είναι από τις πιο εύκολες και αγαπημένες συνταγές…
Το σνίτσελ είναι από τις πιο εύκολες και αγαπημένες συνταγές…
Πλένουμε τα σνίτσελ για να φύγουν τα αίματα και τα στραγγίζουμε.
Βάζουμε σε ένα αλουμινόχαρτο τη γαλέτα.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο.
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το βασιλικό.
Στη συνέχεια, τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα βαθύ πιάτο, χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, χτυπάμε τα αυγά με 2-3 κουταλιές νερό.
Βουτάμε τα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά και αμέσως μετά τα περνάμε από τη γαλέτα.
Τα γυρνάμε για να καλυφθούν και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τα σνίτσελ και τα τηγανίζουμε.
Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά, τα γυρνάμε από την άλλη.
Βγάζουμε τα σνίτσελ από το τηγάνι και τα τοποθετούμε με τη σειρά σε ένα ταψί.
Διπλώνουμε τις φέτες τυριού στη μέση και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε σνίτσελ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Βάζουμε τα σνίτσελ στο φούρνο με τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.