Υλικά:
Για 6-8 άτομα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι μαστίχα
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
1 κουταλιά κοφτή σόδα
7 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη και λίγο ακόμα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Παραδοσιακά κουλουράκια με τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
Δεν σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τους 3 κρόκους αυγών, τη μαστίχα κοπανισμένη, και το γάλα.
Αμέσως μετά ρίχνουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι στο οποίο έχουμε προηγουμένως ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ομοιογενή σφιχτή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχέδια που θέλουμε ή σε σχήμα Φ όπως είναι το παραδοσιακό σμυρνέικο κουλούρι.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με το ένα αυγό που έχουμε χτυπήσει καλά. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά το πολύ έως ότου πάρουν χρώμα.