Υλικά:
Για 4-6 μερίδες
1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
Χυμο από 1/2 λεμόνι
½ φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια
Εκτέλεση:
Πολίτικη συνταγή για ζουμερή και γλυκιά κολοκύθα!
Ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ζάχαρη. Αφήνετε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της. Προσθέστε τα γαρύφαλλα και τον χυμό λεμονιού. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια.