Σφυρίδα με φασόλια στο φούρνο

by sidagi.gr
613 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 φιλέτα σφυρίδας
300 γραμμάρια φασόλια ξερά
Μία ντομάτα φρέσκια αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους
Μία πράσινη, κομμένες σε κυβάκια
Ένα καρότο ψιλοκομμένο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ένα σκόρδο ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φέτες λεμονιού για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:

Τρυφερό φιλέτο ψαριού ψημένο με φασόλια στο φούρνο

Αφήνουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε μπολ με μπόλικο νερό και μια κουταλιά σούπας αλάτι. Την επόμενη τα ξεπλένουμε καλά και τους ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10-15 λεπτά για να ξεπλύνουμε στη συνέχεια πολύ καλά με άφθονο νερό.
 
Βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο για να βράσουν καλά, όχι όμως να χυλώσουν. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε πυρέξ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 
Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο φούρνο μαζί με τα φιλέτα από τη σφυρίδα, προσθέτοντας λίγο ζεστό νεράκι και σκεπάζοντας το πυρέξ. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα. Γαρνίρουμε με 2 φέτες λεμονιού σε κάθε σφυρίδα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα