Σφυρίδα λαδολέμωνο

by sidagi.gr
1,6K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 καρότα κομμένα σε κύβους
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
350 γραμμάρια σφυρίδα
1/2 κούπα λάδι
3 μέτριες πατάτες μισοβρασμένες, κομμένες σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό γεύμα για μικρούς και μεγάλους

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το μισό μαϊντανό, τον άνηθο και τις πατάτες και τα σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το κρασί, τα τοποθετούμε, χωρίς το ζουμί, σε αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε από πάνω το ψάρι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα από το λεμόνι, το τζίντζερ, το καρότο κομμένο σε κύβους, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τον άνηθο.

Αλείφουμε με το αυγό το αλουμινόχαρτο, γύρω από τη γέμιση, για να μην κολλάει. Ρίχνουμε το λάδι και λίγο κρασί, το κλείνουμε και το βάζουμε στο φούρνο στο πρόγραμμα με αέρα. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου, στους 200 βαθμούς.

 

Συνοδέψτε το με σαλάτα με πράσο, σελινόριζα και μαγιονέζα.

ΑΒ Click2shop app: Ψωνίστε τώρα online από το κινητό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα