Υλικά:
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
6 σφιχτά, λεία, μέτρια λεμόνια
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα ψυγείου
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
άχνη ζάχαρη
1 φλιτζ. παγωμένη κρέμα γάλακτος
μια βανίλια
Εκτέλεση:
Αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!
Αυτό το γλυκάκι είναι όσο ελαφρύ χρειάζεται!
Βάλτε το νερό και τη ζάχαρη σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει.
Μόλις πάρει βράση συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη.
Κόψτε τα λεμόνια σε λεπτές ροδέλες.
Βάλτε μέσα στο σιρόπι και σκέπασε την κατσαρόλα με πετσέτα. (Προσοχή να μην ακουμπήσει η πετσέτα στο μάτι της κουζίνας!)
Αφήστε να σιγοβράζουν τα λεμόνια μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, περίπου 1,5 ώρα.
Βγάλτε τα λεμόνια από το σιρόπι και βάλτε τα σε σχαράκι που από κάτω έχετε βάλει ένα πιάτο να στραγγίσουν καλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ξετυλίξτε τη σφολιάτα σου πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βάλτε τη σφολιάτα σου σε λαμαρίνα που να χωράει στο ψυγείο.
Διπλώστε τις άκρες της σφολιάτας.
Αλείψτε όλη την επιφάνειά της με αυγό και πασπαλίστε την με άχνη.
Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη.
Ψήστε για περίπου 22-24 λεπτά.
Άφησέ την να κρυώσει τελείως.
Όσο κρυώνει η σφολιάτα χτυπήστε την κρέμα με τη βανίλια στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
Βάλτε τα λεμόνια πάνω στη σφολιάτα και σερβίρετε με την κρέμα.