Σφολιάτα με αυγό και πιπεριές

by sidagi.gr
487 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 μεγάλες ή 4 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
2 μικρά κρεμμύδια, (κόκκινο ή λευκό) κομμένα σε λεπτές φέτες
φρέσκα κλωναράκια θυμάρι, φύλλα αφαιρούνται
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 χούφτα κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 φύλλο σφολιάτας
12 κουταλάκι του γλυκού τυρί κρέμα
4 μεγάλα φρέσκα αυγά
αλάτι και φρέσκο πιπέρι ραγισμένα

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε έναν εύκολο τρόπο για να μαγειρέψτε τα αυγά!

Ανακατέψτε μαζί την πιπεριά, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, ώστε τα πάντα είναι ντυμένο με το λάδι και μπαχαρικά.
Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας και ανακατεύοντας τα λαχανικά μερικές φορές έτσι ώστε να μην καούν.
Πασπαλίστε τα λαχανικά με τα μισά φρέσκα μυρωδικά και αφήνετε στην άκρη.
Γυρίστε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε σε τέσσερα τετράγωνα. Μεταφέρετε τα φύλλα σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα.
Με ένα μαχαιράκι απλώστε λίγο από το τυρί κρέμα σε κάθε τετράγωνο σφολιάτας.
Στη συνέχεια μοιράζετε από 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα λαχανικών σε κάθε φύλλο σφολιάτας.

Μετά κάνετε μια γούβα στη μέση και σπάστε σε κάθε φύλλο σφολιάτας από ένα αυγό.
Ψήστε για περίπου 20  λεπτά μέχρι να ασπρίσει το αυγό και σφολιάτα να φουσκώσει.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και τα υπόλοιπα βότανα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο καλά σερβίρουμε.

Σφολιάτα με αυγό και πιπεριές

Σφολιάτα με αυγό και πιπεριές

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα