Υλικά:
Για 4-6 άτομα
3 αυγά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζανιού πραλίνα φουντουκιού
2 κουταλιές της σούπας κακάο, κοσκινισμένο
Μισκότα πτι μπερ ψιλοκομμένα
120 γραμμάρια πακέτο καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
Τριμμένη σοκολάτα και φουντούικια ψιλοκομμένα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Απολαυστικό και δροσερό Ιταλικό γλύκισμα με βελούδινη υφή!
Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα διαστάσεων 12 x 20 εκ. Απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας σε όλη την επιφάνεια της φόρμα η μια πλαστική μεμβράνη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει και γίνει μια λεία κρέμα. Στη συνέχεια αναδεύετε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το κακάο μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Έπειτα δυπλώνετε το μείγμα αυγού με το μείγμα πραλίνας με μια σπάτουλα σιλικόνης και το ρίχνετε μέσα στην φόρμα. Χτυπάμε την κρέμα, κρέμα φουντουκιού με κακάο και σε ένα ξεχωριστό μπολ έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές.
Πασπαλίστε με τα μπισκότα και ανακατεύετε με ένα μαχαιράκι. Καλύψτε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη και τοποθετείστε στη κατάψυξη για 6- 8 ώρες. Για να σερβίρετε αναποδογυρίζετε από τη φόρμα, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη και πασπαλίζετε με τριμμένη σοκολάτα και φουντούκια