Semifreddo με σμέουρα και αμύγδαλα

by sidagi.gr
603 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

2 αυγά
4 κρόκους αυγών
215 γραμμάρια ( 1 φλιτζάνι ) ζάχαρη άχνη
600ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας λικέρ amaretto
200 γραμμάρια μαντολάτο με αμύγδαλο, χοντροκομμένο
120 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
100 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
Νωπά σμέουρα επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Δροσερό και εύκολο γλύκισμα για όλη την οικογένεια με απαλό άρωμα

Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 11 x 21 εκ.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και τη ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.

Στη συνέχεια ετοιμάζετε το μπεν μαρι για το μείγμα αυγού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε νερό μέχρι κάτω από τη μέση και αφήνετε να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια τοποθετείτε το μπολ με το μείγμα αυγών πάνω από την  κατσαρόλα και με το μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα καθώς ζεσταίνετε για 6 – 8 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύ και απαλό μείγμα. Αφαιρέστε από την εστία και ανακατεύουμε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια απαλή σαντιγί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για να διπλώστε απαλά το μείγμα αυγών με το αμαρέτο και την σαντιγί. Προσθέστε τα μαντολάτο ψιλοκομμένο, τα σμέουρα και τα αμύγδαλα και διπλώστε απαλά με τη σπάτουλα. Χύστε το μείγμα στη φόρμα. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Αφαιρέστε semifreddo από τον καταψύκτη και αφήστε για 10 λεπτά για να μαλακώσει ελαφρά . Γυρίστε σε μια πιατέλα και από πάνω πασπαλίστε με σμέουρα και σερβίρετε αμέσως.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα