Υλικά:
Για 8 μερίδες
300 γρ. αλεύρι
180 γρ. σιμιγδάλι
2 αυγά
240 γρ. φρέσκο βούτυρο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
Μισή κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Μισή κουταλιά αλάτι
50 αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
Μισή κουταλιά χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σιροπιαστός, παραδοσιακός πειρασμός από την Πόλη!
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάμε τα αυγά σε ένα γυάλινο σκεύος, τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.