Σαρλότ με crunberry

by sidagi.gr
900 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 πακέτο σαβαγιάρ
γάλα για να βρέξουμε τα σαβαγιάρ
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
8 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα ή 1 1/2 φύλλο ζελατίνη
300 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό με 10 % λιπαρά
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
400 γραμμάρια crunberry

 

Εκτέλεση:

Δροσερό και λαχταριστό καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου για όλη την οικογένεια

Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα από το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολάκι με λίγο κρύο νερό για ένα με δύο λεπτά.

Όταν μαλακώσουν, αδειάζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ 1 φλιτζανάκι ζεστό νερό και ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν οι ζελατίνες.
Ενσωματώνουμε τις διαλυμένες ζελατίνες στο μείγμα τυριού -ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά.

Στρώνουμε τον πάτο μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με ένα κομμάτι λαδόκολλα θα πρέπει να το έχουμε κόψει ακριβώς στις διαστάσεις της φόρμας.
Γεμίζουμε τη φόρμα με το 1/3 της κρέμας, ψιλοκόβουμε από πάνω 100 γραμμάρια crunberry και καλύπτουμε με σαβαγιάρ τα οποία βουτάμε για πολύ λίγο μέσα στο γάλα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές, κρατώντας μερικά σαβαγιάρ για να καλύψουμε το γλυκό γύρω – γύρω, αφού το ξεφορμάρουμε.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί πολύ καλά, για περίπου 3 ώρες. Για να το ξεφορμάρουμε εύκολα, βουτάμε τη φόρμα σε καυτό νερό για μερικά δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μην την βυθίσουμε τελείως και βραχεί το γλυκό.

Αναποδογυρίζουμε την σαρλότ σε μια πιατέλα και βάζουμε περιφερειακά τα σαβαγιάρ, βρέχοντάς τα πρώτα σε λίγο γάλα. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα crunberry και σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα