Υλικά:
Για 4-6 άτομα
12 σαρδέλες καθαρισμένες
12 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
Αλάτι
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Θαλασσινός μεζές με μαριναρισμένες σαρδέλες για να συνοδέψτε το κρασάκι σας
Αρχικά καθαρίζουμε τις σαρδέλες,αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια και τις ξεπλένουμε.
Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα μέσα σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζετε τις σαρδέλες μέσα στο μπολ της μαρινάδας, καλύψτε με μεμβράνη και αφήνετε όλη την νύχτα στο ψυγείο,
Την επομένη βγάζετε από το ψυγείο, οι σαρδέλες θα πρέπει να φαίνονται σαν μαγειρεμένες δηλαδή το κρέας τους να είναι διαφανές. Απολαμβάνετε τον μεζέ με κρασάκι.