Σάντουιτς παγωτό με μούς σοκολάτας

by sidagi.gr
651 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το παγωτό
1 κουτί γάλα εβαπορέ
Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο κρέμα σαντιγί σε σκόνη
2 κουτιά μπισκότα σοκολάτας τετράγωνα

Για τη μους
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη
1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά για σαντιγί
Τρήματα σοκολάτας για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Το απόλυτο καλοκαιρινό παγωτό για όλη την οικογένεια

Για το παγωτό
Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την σκόνη σαντιγί και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.

Για τη μους
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, τις 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές, τις 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο, τα 5 αυγά, τις 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάμικτη με μια βανίλια σε σκόνη, το 1/4 του λίτρου κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το σάντουιτς παγωτό και το απλώνουμε με μια σπάτουλα, παγώνουμε στην κατάψυξη.
Τέλος σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τρήματα σοκολάρας.

Tip :
Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος. Θα τα στρώσουμε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από  3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή το παραλείπετε αυτό το βήμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα