Υλικά:
8 φέτες πολύσπορου ψωμιού
300 γραμμάρια καπνιστός σολομός
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη
1 πακέτο τυρί cottage
½ ματσάκι άνηθος
φύλλα πράσινης σαλάτας
φύλλα ρόκας
1 λεμόνι(θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό του)
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
πιπέρι
Υλικά για 4 σάντουιτς.
Εκτέλεση:
Μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή δεκατιανό, σαν ορεκτικό ή αν θέλετε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα…
Μπορείτε να το φάτε για πρωινό ή δεκατιανό, σαν ορεκτικό ή αν θέλετε ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα…
Πλένουμε καλά τα φύλλα της πράσινης σαλάτας.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τη μια κουταλιά κάππαρη.
Βάζουμε σε ένα μπολ ή άλλο σκεύος το τυρί cottage, το χυμό λεμονιού, τη μια κουταλιά κάππαρη, τον άνηθο και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τις 4 φέτες ψωμιού και απλώνουμε επάνω τα φύλλα της σαλάτας, τα φύλλα ρόκας και από μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε με το τυρί cottage.
Κόβουμε τις φέτες σολομού σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζουμε επάνω από το cottage.
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κάππαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.