Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το σάντουιτς
2-3 φέτες πάχους καπνιστό μπέικον
2 φέτες από πράσινη ντομάτα πανέ
60 γραμμάρια ρόκα ή κάρδαμο
2 φέτες ψωμί τοστ
μαγιονέζα
Βούτυρο
Για τις ντομάτες πανέ
3 μέτριες πράσινες ντομάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι για όλες τις χρήσεις
Γάλα 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα
1 αυγό
1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι ξηρό πρόστιμο ψίχουλα ψωμιού
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Λαχταριστό κολατσιό για όλη την οικογένεια
Για το σάντουιτς
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε με μέση προς υψηλή θερμοκρασία. Τοποθετείτε μια φέτα ψωμί από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και κλείνετε το σάντουιτς με την δεύτερη φέτα.
Απλώστε το βούτυρο πάνω από την κορυφή του σάντουιτς. Τοποθετήστε το σάντουιτς από την πάνω πλευρά προς τα κάτω (κάτω πλευρά βούτυρο) στο ζεστό τηγάνι.
Βουτυρώνετε τις δυο επιφάνειες των σάντουιτς. Ζεσταίνετε για ένα λεπτό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια μεταλλική σπάτουλα για να ενώνετε το σάντουιτς πάνω στην άλλη πλευρά του και σερβίρετε.
Για τις ντομάτες πανέ
Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες 1 εκ. Πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε τε να σταθούν για 5 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε άλλο μπολ το ξινόγαλα, το αυγό και τέλος σε άλλο σκεύος τη φρυγανιά και καλαμποκάλευρο.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το αυγό και το αποβουτυρωμένο γάλα μαζί.
Βυθίζουμε τις φέτες ντομάτας στο αλεύρι- καρύκευμα μείγμα, τότε μείγμα αυγού- ξινόγαλα, τότε στο καλαμποκάλευρο.
Στο τηγάνι, τηγανίζουμε τις μισές από τις φέτες ντομάτας, για 3-5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετείτε τις μαγειρεμένες ντομάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.