Υλικά:
Για 4-6 άτομα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
χυμό από ½ λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
2 κονσέρβες τόνο σουρωμένο
Ελιές καθαρισμένες
8 φέτες ψωμί για τοστ
8 φέτες τυρί τοστ
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και χορταστικό σάντουιτς για όλες τις ώρες
Στο μπλέντερ χτυπάτε το λεμόνι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήστε το στην άκρη.
Κόβετε την ντομάτα σε χοντρές φέτες και κρατήστε στην άκρη.
Ρίξτε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον τόνο κομμένο σε χοντρά κομμάτια, περιχύνετε με την έτοιμη σάλτσα, ανακατεύετε και ρίχνετε τις ελιές καθαρισμένες.
Σε κάθε ένα ψωμάκι γεμίζουμε με 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα τόνου και από 2 φέτες τυριού τοστ , καλύπτουμε με την δεύτερη φέτα ψωμιού. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε τα σάντουιτς για 2 -3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φρυγανιστούν.
Επαναλαμβάνουμε σε όλα τα ψωμάκια.
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 8 λεπτά και σερβίρουμε.