Υλικά:
Για 2 άτομα
1 1/2 φλιτζάνια ντομάτα σε κύβους χωρίς σπόρους
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
5 κουταλάκια έξτρα παρθένου ελαιολάδου, διαιρούμενο
£ 1 χωρίς την πέτσα, στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μαγειρικό σπρέι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι (1 ουγγιά) θρυμματισμένη φέτα
4 ψωμάκια για hamburger
Εκτέλεση:
Λαχταριστά σάντουιτς με απλά υλικά για τους μικρούς μας φίλους
Ανακατεύετε τα πρώτα 7 συστατικά σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνετε το μείγμα για 15 λεπτά να κάτσει.
Ετοιμάστε σχάρα.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο ομοιόμορφα με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με 1/4 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια σχάρα επικαλυμμένα με σπρέι μαγειρέματος και ψήνετε για 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι το κοτόπουλο ροδίσει.
Αφαιρέστε από τη σχάρα. Αφήστε τη για 5 λεπτά να κρυώσει και το τεμαχίζετε σε λεπτές φέτες.
Προσθέστε το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι αλάτι στο μείγμα ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Τοποθετείτε ομοιόμορφα το φιλέτο κοτόπουλο στο κάτω μέρος τα μισά από το ένα ψωμάκι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε μερίδα με το ένα τέταρτο του μίγματος ντομάτας, και επικαλύπτουμε με το δεύτερο ψωμάκι.