Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 πατάτες
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
Μισό κιλό βρασμένος αρακάς
150 γραμμάρια γιαούρτι πρόβειο
Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
Μισό κουλάκι του γλυκού σπόρους κύμινου
Μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιαντρου
1 κουταλιά του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλιά του γλυκού κουρκουμά
Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
125 ml ηλιέλαιο
Λίγο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση:
Ινδική συνταγή για πιτάκια με πολλά μπαχαρικά και αρώματα!
Κλόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάκια αφού πρώτα τις έχουμε βράσει μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσες μπάλες, ανοίγουμε πιτάκια των 10 εκατοστών και αλευρώνουμε ελαφρά. Σοτάρουμε τα μπαχαρικά στο υπόλοιπο ηλιέλεαιο σε μέτρια φωτιά για λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τις πατάτες και τον αρακά και σοτάρουμε για τρία λεπτά.
Αφού η γέμιση κρυώσει, τη μοιράζουμε στα πιτάκια, βρέχουμε λίγο τις άκρες τους, τα κλείνουμε σε σχήμα τριγώνου και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν. Σερβίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και γιαούρτι.